Sis passos per reciclar-se professionalment

 

Pot arribar un moment en la vida laboral de qualsevol persona en la que no pot seguir exercint l’ocupació de sempre. Ja sigui perquè ha deixat de tenir sortida, o perquè ja ha deixat de ser una professió motivant, potser ha arribat el moment de reciclar-se, de canviar l’objectiu laboral.

Per aconseguir aquest objectiu, les principals qualitats que es necessiten són la força, perseverança, flexibilitat i ganes, segons Elena Huerga, coach especialitzada en la recerca de feina.
Si es compta amb aquestes habilitats, Huerga assenyala en un article a Infojobs els sis passos que cal donar per completar el reciclatge professional.
emprendedor2

1. Definir el perfil

Cal definir el nou perfil professional, tenint clar les característiques del lloc desitjat, les funcions, la categoria, les responsabilitats, els tipus d’empresa, el sector, etc. És recomanable fer-ho per escrit.

2. Conèixer el mercat

Després de tenir clar el perfil, cal conèixer el mercat: les empreses que ofereixen treball, el sou mitjà, la localització …

3. Reenfocar l’experiència

Durant un procés de reciclatge laboral, és molta la gent que sent que tot el fet fins al moment ja no serveix de res. Es tracta d’una percepció errònia, ja que tot s’hi val. L’únic que cal fer és canviar l’enfocament. En lloc de centrar-se en destacar les tasques específiques que es duien a terme en l’anterior lloc de treball, cal posar el punt de mira en les competències que es necessitaven per a això, i comparar-les amb les competències requerides per al nou lloc.

4. Formació

Un dels punts clau del reciclatge és la formació. Cal analitzar les mancances pròpies, i buscar la manera de superar-les. Cal evitar fer cursos per fer-los, i buscar només els que de veritat siguin útils per assolir l’objectiu.

5. ‘Networking’

Cal començar a moure en un altre àmbit laboral, de manera que cal esforçar-se per augmentar la xarxa de contactes en el nou entorn. Realitzar networking per augmentar les oportunitats laborals en el nou sector.

6. Vèncer la por

Cal superar la por que pot donar el reciclatge professional. Per a això, es pot observar la quantitat de noves professions que existeixen gràcies al reciclatge professional: community manager, coach, personal shopper … gent que en els últims anys han canviat el seu ofici, aprofitant les noves oportunitats que ofereix el mercat

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Protected by WP Anti Spam